Az oldalról

Ajánlók, kritikák, érdekességek.
Jó filmek és vélemények!

Keresés az oldalon


Akik írnak ide:

Pizsama von Flanel
whistleblower
évi.
realface
Kiccsillag
MikeRém
Delilla


Filmes oldalak

imdb
port.hu xpress


vox

Hozzászólások

Archívum:http://rss.yofilm.blogter.hu/
Check Page Ranking
Creative Commons License
Ez a blog a Creative Commons Licenc védelme alatt áll.


Az örökség - avagy guten tag faszikáim!


Oh, lassan két hónapja pihen a notimon egy filmajánló, amire csak most akadtam rá, pedig már régen szerettem volna megosztani veletek.

Szóval még karácsony előtt nem sokkal rendeltem DVD-ket a netről, szám szerint 5-öt. Nos, az egyik közölük Az örökség című cseh vígjáték. Bátyjám már látta előtte, azt mondta jó, de mivel én látatlanba vettem meg, kicsit aggódtam, hogy esetleg csalódni fogok benne (azért a tesónak se lehet mindig igaza)

De nem csalódtam, sőt. A történet középpontjában egy kis cseh faluban élő senkiházi naplopó, Bohumil (Bohus) áll, akinek egész álló nap csak az italozáson meg a nőkön jár az esze. Ám egy nap egy öltönyös fickó azzal a hírrel állít be a kocsmába, hogy Bohus milliós vagyont örökölt.

És akkor itt elszabadul a pokol. Mert hát főhősünk elég sajátságos módon reagálja le a hirtelen gazdagságot, a néző pedig garantáltan könnyes szemmel neveti végig ennek az egyszerű embernek az ámokfutását. Mert a pénz ugye minden, és immár Bohus élete is tiszta amerika.

A film hihetetlen jó érzékkel mutatja be, hogyan élné meg egy a régi rendszer szegénységében szocializálodó egyszerű falusi ember a kapitalizmus bőségét. Nagyszerű helyzet- és jellemkomikum, egy kicsi Macskajaj, egy kicsi Üvegtigris, Revicky Gábor remek szinkronhangja és sok-sok idézhető mondat (Ne tegezd a lovamat!)

Összeségében nagyon jó kis film ez, aki szereti a kisemberek olykor valószínűtlenül humoros életét bemutató filmeket, az garantáltan élvezni fogja.


Itt szólhatsz hozzá!

-
évi.
évi.
2007-02-28 14:52:22

Cseh filmben még soha nem sikerült csalódnom:)

-
lol
lol
2007-02-28 19:41:06

bizony.a cseh filmek tudnak valamit

hehehe.sztem is jó a film.én kb 1,5-2 hónapja néztem meg. hát nem semmi szereplők vannak benne. kedvencem az, mikor poshadt vízzel töltik tele a medencét,s oda vannak meg vissza, persze a csajok sem semmik:D húú.asszem meg kell néznem megint:)

-
Bohus
Bohus
2007-04-01 17:59:48

Ritka jó film az biztos!! HEHE! A nénnye: "Úgy fogod a nyakamat, mintha nyúl lennék" . Meg az Irénke. Nagyon jó! Feltétlenül nézze meg aki még nem látta!

-
biró jános
biró jános
2007-07-01 18:10:13

hát én is rendeltem,le is vették a lóvét a számlámról..........aztán szépen rájöttem ,hogy engem is ,mert persze a film valahogy nem jutott el a cimemre.........

-
Dani05
Dani05
2008-03-23 00:58:18

nagyon jó film. rengeteg vidám percet okozott nekem.

-
Lottie
Lottie
2008-10-23 00:24:00

tényleg nagyon jó, kölyökkorom óta az egyik kedvencem. : D.Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá ehhez a bloghoz. Belépnél? | Regisztrálnál?

0Szavazz
Szavazz és a bejegyzés címlapra kerülhet